politie-logo-aan-muur-politiebureau1

Politie waarschuwt ondernemers voor spooknota’s

GRONINGEN – De politie Groningen waarschuwt ondernemers van de Provincie Groningen voor spooknota’s. De verwachting is dat meerdere bedrijven een spooknota zullen ontvangen of al hebben ontvangen.

Een houtbedrijf uit Groningen ontving onlangs een factuur van het bedrijf “Gouden Gids de industrie directory”. Het bleek dat het geen factuur was, maar een offerte.

Vorig jaar hanteerde het bedrijf de naam ‘De Directory voor de Gouden Gids’. In de offerte wordt in kleine letters vermeld, dat het bedrijf op geen enkele wijze samenwerkt met de Gouden Gids of soortgelijke bedrijven.

Er wordt gevraagd om het formulier ondertekend te retourneren. Het bedrijf zal dan zorgen voor vermelding van de bedrijfsgegevens. Uit de offerte blijkt niet waar de bedrijfsgegevens geplaatst gaan worden. Hierbij gaat het geadresseerd bedrijf een overeenkomst aan voor de duur van 24 maanden. Een totaalbedrag van ruim € 2000 voor een vermelding waarvan niemand weet waar deze geplaatst gaat worden.

Er zijn meer varianten van acquisitiefraude, bijvoorbeeld de spookfactuur: u krijgt een rekening voor een nooit geleverde dienst. Fraudeurs hopen dat u niet goed oplet en de rekening betaalt. Of ze vragen u zich in te schrijven in een niet bestaand register en gebruiken briefpapier dat lijkt op bijvoorbeeld papier van de Kamer van Koophandel. Er zijn ook fraudeurs die u vragen om uw domeinnaam (extra) te registreren terwijl dat niet nodig is.

Artikel geplaatst door Monique Westra op 13-06-12 10:15.
Dit artikel is afkomstig van Groninger Gezinsbode.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie