woudklank.jpg

Woudklank Grootegast scoort met show ‘Licht’

GROOTEGAST – Cmv Woudklank uit Grootegast kan terugzien op een puike show. Al bij binnenkomst werd het publiek overdonderd door het thema. Grote Hollywoodletters gaven het thema ‘Licht 2012′ aan. Eenmaal de garderobe gepasseerd werd fel stroboscooplicht afgewisseld met gezellige schemerlampen, een bizar contrast.

Terwijl het vroege publiek binnenstroomde, werd het in de zaal steeds donkerder. Op het moment dat de tijdklok de nul aangaf, was het aardedonker en werd er met presentatie begonnen door gastvrouw Aafke Hoek. De majorettes openden de spannende avond met ledlampen.

Afwisselend majorettes, harmonieorkest en slagwerkensemble betraden hun podium. Door het grote live beeld, dat in het midden hoog boven het podium hing, waren de grote afstanden geen probleem. Alles op het podium werd live vertoond op het scherm.

Solo’s bij muzikanten leverden hoogtepunten op. Na de pauze werden de jubilarissen gehuldigd: Miriam van Til en Antje de Klein zijn vijf jaar lid, Klaske Frik is twaalf en een half jaar lid en Jan Alserda liefst zestig jaar. Hij kreeg van de vereniging een persoonlijk cadeau. Voor het slagwerkensemble is nog een andere verrassing: zij kregen een erediploma uitgereikt door de bond, door hun hoge puntenaantal op een concours in Hattem, waarmee deelname aan het NK was bereikt.

Aan het einde van de avond werd afscheid genomen van majorettejuf Alie Posthumus. Zij heeft niet alleen de majorettes zeven jaar geleid, maar is bijna haar hele leven al in dienst van Woudklank. Met een gegraveerde baton als presentje en een prachtige afscheidsmedley van haar dames nam Woudklank officieel afscheid van Alie. De avond werd afgesloten met spetterende muziek en een retestrakke toegift.

Artikel geplaatst door ggeersing op 25-04-12 09:58.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie