De run van vorig jaar (foto Rein Vrugt).
De run van vorig jaar (foto Rein Vrugt).

Vrijwilligers Oranjerun: ‘klaar voor de…’

OLDEHOVE – Alle vrijwilligers van de Oranjerun hebben een voorlichtingsavond gehad over het grote hardloopevenement dat al weer voor de vierde keer wordt gehouden in het Nationaal Landschap Middag Humsterland. Ze zijn er helemaal klaar voor…

Bijna honderd vrijwilligers gaan er op Koninginnedag samen een geweldig hardloopfestijn van maken. In een tijd waarin vaak geklaagd wordt over individualisme blijkt de saamhorigheid in het Middag Humsterland nog steeds hoogtij te vieren. Iets waar we met elkaar trots op mogen zijn. De start is in Oldehove. Er worden rond de zeshonderd deelnemers verwacht.

In de afgelopen weken hebben ongeveer 60 kinderen van de basisscholen getraind voor de 5 kilometer.

Ook de ouderen die loopclinics hebben gevolg hopen op 30 april de eindstreep te halen. Dit jaar heeft de organisatie er zich vooral op gericht om zoveel mogelijk 55 plussers aan de start te krijgen. Om twee uur gaat de wedstrijdafstand van 10 mijl van start en om kwart over twee start de 5 en 10 kilometerafstand. Voor de kinderen is er om elf uur een hardloopwedstrijd over kleinere afstanden. De Oranjerun maakt onderdeel uit van het Runners Loopcircuit Noord Nederland (foto Rein Vugt).

Artikel geplaatst door ggeersing op 28-04-12 14:34.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie