Molen_Eenrum

Bezichtiging korenmolen De Lelie

EENRUM – Het Groninger Landschap heeft op maandag 28  mei tussen 13.00 uur en 17.00 uur openstelling van korenmolen De Lelie.

De vroegere koren- en pelmolen is gebouwd in 1862 en in 1995 gerestaureerd. De molen is een bovenkruier omdat hij met het bovenste deel, de kap, wordt gekruid. Het op de wind zetten heet kruien. De achtkante bovenbouw staat op een stenen tussenstuk en onderbouw om meer wind te kunnen vangen.

In de molen is de permanente tentoonstelling Bakkerij en Maalderij gehuisvest. Er wordt een beeld geschetst van het leven op het Groningse platteland van de boer, de molenaar en de bakker in het midden van de vorige eeuw. In het vroegere molenhuis is een mosterd- en azijnmakerij gevestigd.

De korenmolen De Lelie staat aan de Molenstraat 3 in Eenrum. Opgave voor deze bezichtiging is niet nodig. U kunt de molen vrij of onder begeleiding bezichtigen. De bezichtiging is gratis. Voor meer informatie: Het Groninger Landschap, telefonisch bereikbaar iedere werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, telefoon (050) 589 27 14.

Artikel geplaatst door ggeersing op 17-05-12 09:21.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie