ZAK wijnproef

Wijnproeverij Camping De Blauwe Reiger Pieterzijl

PIETERZIJL Onlangs is een wijnproeverij gehouden op Camping De Blauwe Reiger. Deze keer was er geen land als thema gekozen, maar een wijnspreuk: “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken!”

Een lijfspreuk van een goede vriend van de familie Van Lingen, die bij vorige edities van de proeverij steeds aanwezig was, maar door een ernstige ziekte niet meer in staat was om erbij te zijn.
Op deze manier werd er aandacht aan deze ziekte geschonken en aan de actie ‘fietsen tegen kanker’ die binnenkort op de Alp d’Huez gaat plaatsvinden.

De aanwezigen werden door gastvrouw Durkje van Lingen welkom geheten met een heerlijke Duitse welkomstwijn welke door Henk van Lingen werd toegelicht. Vervolgens werden er drie witte wijnen, twee rosé’s en vijf rode wijnen uit verschillende landen geproefd. De wijnen werden telkens begeleid door heerlijke bijpassende hapjes en uitleg van de gastheer.
Als afsluiter werd er nog een heerlijk glas port met oude kaas en gorgonzola geserveerd, waarna de stemmen konden worden geteld voor de verkiezing Campingwijn 2012! Bijna unaniem werd er gekozen voor de Franse wijn “Imperium” uit de Langedoque. Na een leerzame en vooral gezellige proeverij, keerde een ieder rond twaalf uur weer terug naar de caravan. Dank gaat ook dit jaar weer uit naar Gastrovino Hein Post uit Groningen die de wijnen heeft samengesteld voor de proeverij.

Artikel geplaatst door ggeersing op 4-06-12 09:59.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie