DaarWaarIkWoon
DaarWaarIkWoon

Het Westerkwartier dichterbij

WESTERKWARTIER – Van 15 tot en met 24 juni vindt voor de tweede keer de Tuin- en Kunsttiendaagse plaats in de provincie Groningen. Een evenement waarbij prachtige en unieke tuinen, al dan niet in combinatie met originele kunst, worden opengesteld voor tuin- en kunstliefhebbers.

Op een achttal locaties in het Westerkwartier wordt bij deze Tuin- en Kunsttiendaagse aangesloten met als thema ‘Het Westerkwartier dichterbij’, waarbij de poëzie wat kunst betreft ook een grote rol zal spelen. Deze week aandacht voor het Curringherveld, Daar Waar Ik Woon, Gonny Visscher en de groepsexpositie Sterk Werk uit het Westerkwartier.

Dichter bij de Natuur: Curringherveld te Kornhorn
Het Curringherveld is een cultuurhistorisch natuurgebied met elzensingels, een unieke eiken houtwal, poelen, een veld met een vochtige heidevegetatie en rondom wandelpaden.

Bijzonder is dat het als werkterrein is geadopteerd door de basisschool en wordt onderhouden door de dorpbewoners van Kornhorn en zij hier zelfs historische gewassen zoals rogge, boekweit en gele lupine zijn gaan verbouwen. Ook een prachtig decor voor een ‘ode aan de boom en het bomen’, met warempel verrassende kunstobjecten en verhalenvertellers.. Ook het aangrenzende atelier van Fred Diekmann en Henneke Chevalier is geopend.

Dichter bij Waar ik Woon: Fleremaheerd te Sebaldeburen en Warempel te Grootegast
Galerie Het Gebint is een onderdeel van de Fleremaheerd, een karaktervolle monumentale kop-hals-romp-boerderij welke is omgeven door een gracht, boomgaard, tuin en wandelpad.

De galerie exposeert naast werk van Hilly Hoitema ook schilderijen van eigenaresse Trija Niks met als thema ‘Leven in landschap’ en is onderdeel van de jaarlijks terugkerende kunst- en interieurroute van Stichting Daar Waar Ik Woon. Deze route combineert unieke interieurs met kunst en cultuur en geeft daarmee een inspirerende inkijk in het wonen in het Westerkwartier.
Warempel is daar een mooi voorbeeld van. De woonruimtes en ateliers zijn door de bewoners zelf ontworpen, gebouwd en ingericht en worden gevuld door de schilderijen en beeldende kunst van eigen hand. Maar ook gedichten van Bernhard van Loon, passend bij zijn eigen en andere schilderijen.

Sterk Werk uit het Westerkwartier: Boerderij ‘Grond’ te Nuis
Tijdens deze groepstentoonstelling kan werk bewonderd worden van de tien kunstenaars van de Open Ateliers Westerkwartier. De expositie wordt vrijdag 15 juni om 20.00 uur geopend door burgemeester Van Bekkum van de gemeente Marum.

Engelse tuin en kunst van Gonny Visscher te Marum
Aan de Hamrik in Marum ligt een prachtige tuin met 3 vijvers, een winkel en een atelier. Een tuin om in te verdwalen. Daarnaast expositie met werk van Fini Wiersma (prachtige handgeweven jasjes, hesjes, truien en jurken in vele kleuren) en de keramisten Joke Dekker, Anneke Jansen en Marjen Rusticus. En sieraden van de hand van Gonny Visscher zelf.

Alle locaties in het Westerkwartier verloten prachtige prijzen. Wanneer u een locatie in het Westerkwartier bezoekt, vul dan uw gegevens in en maak kans op originele prijzen. Uitgebreide informatie van alle deelnemende locaties is te vinden op www.tuinen.groningen.nl.

Artikel geplaatst door ggeersing op 13-06-12 09:23.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie