sportdag

Sportieve sportdag in Grootegast

GROOTEGAST – Het was vorige week dinsdag een drukte van belang op het sportpark in Grootegast. Alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 van de scholen uit Grootegast, Doezum, Lutjegast en Sebaldeburen hadden zich verzameld voor een sportief festijn.

Een eerdere poging tot het organiseren van deze sportdag was letterlijk in het water gevallen, maar op 5 juni waren de weergoden ons goed gezind. Tussen de dagen met veelvuldige buien door was dit een dag met prachtig sportweer. De onderbouwgroepen 3 en 4 gingen in groepjes langs een spelletjescircuit. Er werden boeven gevangen, vlaggetjes overgebracht, met steppen geraced, chinese muren gebouwd en op een luchtkussen gesprongen. Het programma van de bovenbouwgroepen 5 t/m 8 was afwisselend tussen spel- en atletiekonderdelen.

Van de atletiekonderdelen sprinten, kleine bal gooien, grote bal gooien, verspringen, hindernisbaan en hoogspringen werden de scores genoteerd. Elke score wordt dan omgezet in een letter. De letter A staat voor de laagste score en de letter E voor de hoogste. Aan het eind van de sportdag zijn alle scores verzameld en is er voor elke leerling een sportdiploma met daarop de behaalde scores geschreven.

Van alle 380 deelnemers zijn er 2 leerlingen die op alle onderdelen een E-score hebben gehaald en dan ook een E-diploma hebben verdiend. Dat zijn Yasmijn Riemsma van ’t Fundament uit Lutjegast en Ewoud Hamersma van de Jan Kuipersschool uit Grootegast. Een goede prestatie! Natuurlijk werd de sportdag afgesloten met de traditionele scholenestafette.

Onder luid gejuich van de vele toeschouwers werd er een felle ‘snelle’ strijd geleverd. Op de derde plaats eindigde de Remmelt Booy School uit Doezum, op de 2e plaats de Molenberg uit Grootegast, maar de Bogermanschool uit Grootegast is de trotse winnaar geworden. Zij kregen de grote wisselbeker uitgereikt en mogen zich opnieuw de estafette-kampioen noemen! Al met al een prachtige sportieve dag met dank aan de vele vrijwilligers die meegeholpen hebben om het mogelijk te maken.

Artikel geplaatst door ggeersing op 11-06-12 08:40.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie