Lucia (links) met schoonzus Tineke (archieffoto Germ Geersing).
Lucia (links) met schoonzus Tineke (archieffoto Germ Geersing).

Eerste garageverkooproute Grootegast groot succes

GROOTEGAST – Er heerste zaterdag 16 juni  een gezellige drukte bij de ongeveer 160 deelnemende garagebezitters tijdens de eerste garageverkooproute. Met een deelnemerslijst in de hand struinden bezoekers van garage naar garage op zoek naar de leukste koopjes.

Hevige regen en wisselvallig weer leken die zaterdagochtend roet in het eten te gooien, maar dit weerhield bezoekers uiteindelijk niet.

Verkopers hadden veel moeite gedaan om hun garage als een leuke winkel te presenteren. Naast het verkopen van oude, tweedehands spullen deden veel verkopers ook vooral mee om de gezelligheid die deze dag met zich meebracht. Opvallend bleek de verscheidenheid van plaatsen waar bezoekers vandaan kwamen. Bezoekers van ver buiten de gemeenten kwamen af op de garageverkoop, maar er zijn ook veel anekdotes van buren drie huizen verderop die spullen van elkaar hebben gekocht.

“Dat de garageverkoop een groot succes was, is gebleken uit de vele reacties die de organisatie tijdens de garageverkoop en achteraf heeft ontvangen. Vele vragen of een volgende editie zijn gesteld. Zelfs van buiten de gemeenten Grootegast en Achtkarspelen zijn aanvragen binnen gekomen om een regionale garageverkoop te organiseren”, aldus initiatiefneemster Lucia de Boer.

“Bezoekers waren blij verrast door het gevarieerde aanbod dat de verkopers te bieden hadden. Er was werkelijk voor iedereen wat wils. Vooral woonaccesoires en kampeerspullen bleken erg in trek. Aan het einde van de dag hadden veel verkopers hun garage en zolders weer mooi opgeruimd en een ander blij gemaakt met hun ongebruikte spullen.”

 

Artikel geplaatst door ggeersing op 27-06-12 09:04.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie