garnwerd

Kunst tijdens Garnwerd Grandioos 2012

GARNWERD – Garnwerd Grandioos is hét dorpsfeest van Garnwerd en tijdens dit feest vindt op zaterdag 14 en zondag 15 juli van 12.00 tot 17.00 uur ook weer het kunstevenement plaats.

In galerie “De Huiskamer” exposeert Jon Gardella. In de molen en in de kerk exposeren lokale kunstenaars.

De lokale kunstenaars in de kerk (schilderijen en tekeningen) zijn Lieke Bos, Anna Maria Vargiu, Ada Zeevalking, Evelien Jellema, Bram Gringhuis, Baukje Wouda en Brecht Hilgersom.

In de molen : Juco Wester (litho’s), Joost Sizoo (http://www.joostsizoo.nl / fotografie en fotopoëzie van Greetje Kip), Anneke Meijer (creaties van vilt en papier-maché), Truus Besseling (vilt) en Ina Koot (schilderijen).

Kunst in de Doorrit

In de Doorrit, van oudsher de plaats waar koetspaarden werden ververst, kunt u het werk bezichtigen van verschillende regionale professionele kunstenaars. De deelnemende kunstenaars:  Schilders :   Harm van der Meulen, hij  schildert mensen. In hun gewone doen, ten voeten uit en op ware grootte. Vrij en in opdracht.

Remco Ekkers , bekend als letterkundige, dichter, poëziecriticus en prozaïst, maar ook schilder. Een man van beelden. Theo Jordans. De laatste jaren aquarelleert Jordans voornamelijk. Daarnaast tekent hij en schildert in acryl en incidenteel olieverf. Binnen de grafische technieken bezigt hij de lithografie. Het meest recente werk is voornamelijk in gemengde technieken uitgevoerd en meer experimenteel van aard.

Lydia Jonkman(1971) laat zich inspireren door het Groninger landschap en het Noord Italiaanse schilderlicht. Ze schildert voornamelijk koddige koeien,schapen en geiten en huisdieren in opdracht. Haar schilderstijl is figuratief, vrolijk en kleurrijk.

Arie Jekel: Landschappen in aquarel. Met eenvoudige, gewassen tonen en met weloverwogen penseelstreken probeert Arie de sfeer van het moment te vangen. Keramische vormgever: Marjan Schaap, ze maakt beelden van klei, veelal geïnspireerd op haar reizen. Haar werk is zowel krachtig als kwetsbaar, strijdlustig als aandoenlijk, aards en raadselachtig tegelijk.

Textiele vormgever:   Lea Laarakker. De uitstekende kwaliteitszijde uit Ban Reng Khai(Thailand), gecombineerd met de ontwerpen van Lea, in kleding en accessoires, worden op de markt gebracht onder de naam Léa Silk.

Boekbinder, vormgever: Sacha de Ven : boeken, gedenkobjecten, cursussen en workshops. Beeldhouwers:  Antoinette Verboon . Ze is als beeldhouwer zowel met steen (speksteen) als met brons bezig. In steen werkt ze abstract. Haar werken zijn verschillend van grootte. In brons kent haar werk een combinatie van abstract en figuratief. Bij beide vind Antoinette de sokkel belangrijk voor het uiteindelijke werk.

Margriet Barends: Mens en dier in brons. Realistisch met een kenmerkend abstraherend en harmonieus lijnenspel. Zilveren sieraden:  Marjanne Sorgdrager . Ze  ontwerpt sieraden die zich onderscheiden door hun organische vormen, ze vallen op door kleur, spel, grilligheid. Haar uitgangspunt is zilver, soms gebruikt ze versieringkunststof, (oude) kralen, ruwe stenen. De sieraden zijn handgemaakt naar eigen ontwerp of in opdracht.

Fotografie :  Jan Bouwman. Hij is ruim 20 jaar werkzaam als professioneel fotograaf en is de laatste 10 jaar bekend geworden door agrarische foto’s. De eigen projecten van Jan dragen veelal een maatschappelijk thema.

De openingshandeling van “Kunst in de Doorrit” wordt de zaterdag om 13.00 uur verricht door wethouder Philip Broeksma (kunst en cultuur) tezamen met Dick Kleiwerd als “burgemeester van Garnwerd”.

Garnwerd Grandioos is een dorpsfeest met tal van activiteiten. Zo is er vanaf 13.00 uur de jaarlijkse Braderie langs de Hunzeweg, een streekproductenmarkt, kramen met oude ambachten, een modelbotenshow in het Reitdiep, een demonstratie schapen drijven en u kunt een gokje wagen naar het gewicht van de stier. Het geheel wordt muzikaal en in ambachtelijke stijl opgeluisterd door het HG-duo uit Roswinkel.

 

 

 

 

Artikel geplaatst door ggeersing op 1-07-12 08:07.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie