Beeld van Spijkerpop 19. Foto: wiemann fotografie - wiemann.nl
Beeld van Spijkerpop 19. Foto: wiemann fotografie - wiemann.nl

Niekerk maakt zich op voor Spijkerpop

Met nog minder dan drie weken te gaan maakt Niekerk zich op voor weer een daverende feestweek. Hoogtepunt dit jaar is de 20e editie van Spijkerpop op vrijdag 24 augustus.

Na maanden van voorbereiding staat de bezoekers een ongekend avondje muziek te wachten. De organisatie van De Smidse, het jeugd- en jongerenwerk in Niekerk, is er in geslaagd een gevarieerd en sterk programma in elkaar te zetten.

Als vanouds bestaat het programma uit vijf compleet verschillende bands met verschillende muziekstijlen, maar die toch voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat te denken van Nemesea? Een band in de categorie Within Temptation en Evanesence. Volgens insiders hard op weg om nog groter te worden. Wie liefhebber is van rock-‘n-rollklassiekers met een vleugje Boer’nrock komt vast en zeker aan zijn trekken met de formatie Rockstieren.

Heel trots is de organisatie op het feit dat de heren van SCRUM Niekerk vereren met een bezoek. Later dit jaar in het Groningse Martiniplaza, maar nu gewoon op Spijkerpop. Hun uiterst aanstekelijke powerfolk in Ierse en Schotse stijl zorgt er bijna automatisch voor dat je niet stil kunt blijven staan.

De avond begint met de lokale helden van Ragged Company. Ooit begon Spijkerpop met heerlijk Blues-Rock en het is niet meer dan logisch dat deze stijl ook op de 20e editie weer langs komt.

Aan het einde van de 20e Spijkerpop kan het dak er nog een keer af. Een van de allerbeste coverbands van Nederland zal het podium betreden en Spijkerpop in stijl afsluiten. Een feestje bouwen is de heren van Switch wel toevertrouwd.

Hoewel de voorverkoop hard gaat zijn er nog kaarten verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen: Coop Bellinga Niekerk, Foto Zuiderveld Grootegast, Het Haventje Sebaldeburen, Klusmaat van Dorp Zuidhorn.

Artikel geplaatst door Wim Masker op 28-07-12 15:19.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie