herdenking grootegast

Grootegast herdenkt oorlogsslachtoffers

Grootegast  OP 4 mei werd stilgestaan bij de burgers en militairen die sinds het uitbreken van de  tweede wereldoorlog om het leven zijn gekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. De opkomst was dit jaar weer groot.

De avond in Grootegast begon met een bijeenkomst in het gemeentehuis. Hier hield burgemeester Kor Dijkstra van de gemeente Grootegast, namens het gemeentebestuur, een toespraak.

Kinderen van de Adoptiescholen van Grootegast en Sebaldeburen lazen hun gedichten en  Adri van der Veen droeg een eigen gemaakt gedicht voor. De muzikale bijdrage in het gemeentehuis was van de familie Wieringa.

Rond 20 voor 8 ging de stille tocht  vanuit het gemeentehuis met voorop twee tromslagers richting het monument aan de G.P. Beukemalaan in Grootegast. Hier aangekomen werd de eerste krans gelegd  door burgemeester Dijkstra, namens de gemeente Grootegast , en Anke de Vries , namens de Stichting Vier Mei Grootegast. Daarna werden 2 minuten stilte in acht w genomen. Aansluitend speelde muziekvereniging De Woudklank Grootegast het Wilhelmus en mochten leerlingen van de vier Adoptiescholen hun bloemstuk leggen namens de schooljeugd. Na afloop van de ceremonie werd een ieder uitgenodigd voor een kop koffie in het gemeentehuis.

Foto: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

Artikel geplaatst door ggeersing op 8-05-12 09:01.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie