kommerzijlbezoekklein

Burgemeester Swart naar Kommerzijl

KOMMERZIJL – Op uitnodiging van dorpsbelangenvereniging Kommerzijl zijn burgemeester Bert Swart en beleidsambtenaar Bert Groenewolt een middag op stap geweest met het dagelijks bestuur in Kommerzijl.

Na het nuttigen van een keurig verzorgde lunch in het dorpshuis De Soltketen werd begonnen met de rondgang. Christelijke basisschool De Rietstek was de eerste die met een bezoek werd vereerd. Alle groepen werden persoonlijk door de burgemeester begroet. Er was voor de kinderen gelegenheid om vragen te stellen. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en allerlei vragen werden op hem afgevuurd. Bij de jongste kinderen maakte vooral het ambtsketen veel indruk.

Vervolgens deed men veehouderij Barendrecht aan. Bedrijfsleider Smit gaf tekst en uitleg over het reilen en zeilen van een moderne veehouderij. Vol passie werd verteld over de tot standkoming van de huidige veestapel en de in aanbouwzijnde melkstal. Na alle indrukken op dit bedrijf werd er een bezoek gebracht aan bakkerij Smit. Dit familiebedrijf is al jaren een begrip in Kommerzijl. Men liet zien dat er nog heel wat werk verzet moet worden voordat er een brood op de plank ligt.

Ook de jongste bewoners van Kommerzijl stonden klaar om de burgemeester te verwelkomen. Kinderdagverblijf ‘t Iepenkrietje van mevrouw Smeding had haar kinderdagverblijf opengesteld. De ranja stond voor de burgemeester klaar en de kinderen hadden een leuke attentie gemaakt. De 23 enthousiaste kinderen hebben de burgemeester uitgezwaaid die zijn reis voortzette naar het laatste reisdoel, fruitteelbedrijf Oudenbosch. De koffie met huisgemaakte appeltaart liet zich heerlijk smaken. Na een boeiende presentatie en een korte rondleiding door de boomgaard stond er als afsluiting een heerlijk glas eigen geperste appelsap klaar.

Artikel geplaatst door ggeersing op 29-04-12 08:58.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie