Zuidhornlogohalf

Grijpskerk in top drie populaire dorpen

ZUIDHORN – Vijftig huizen in Grijpskerk staan er momenteel te koop. Voor evenzovele nieuwbouwwoningen is er in de komende jaren ruimte. Grijpskerk kan zich hiermee verder ontwikkelen, alhoewel er nu geen vraag naar bouwgrond is.

Wel zijn er, aldus wethouder Jan Oomkes, een groot aantal senioren dat na de verkoop van hun woning een seniorenappartement in de buurt van de Molenstraat wil betrekken. In dezelfde buurt zijn ook een beperkt aantal startwoningen gepland.

De plannen voor nieuwbouw in de omgeving van de Molenstraat zullen op 2 juni in het gemeentehuis tijdens een bouwbeurs worden gepresenteerd. Oomkes maakte maandag in de gemeenteraad daarnaast gewag van het plan een bedrijfsverzamelgebouw te bouwen tegenover de werklocatie Oosterhof-Holman.

De Rabobank, een fysiotherapeut, Sport-je-fit en mogelijkerwijs ook de bibliotheek zouden daarin kunnen worden gehuisvest. Uit gesprekken met makelaars, projectontwikkelaars en woningcorporatie Wold & Waard is volgens Oomkes af te leiden dat Zuidhorn, Aduard en Grijpskerk op dit moment de meest geliefde dorpen op de woningmarkt zijn. ,,Dit zijn de plekken waar men wil investeren”.

Oomkes nam met zijn toelichting op nieuwbouwplannen in Grijpskerk de angst weg bij diverse partijen over het ontbreken van bouwopties na het afzien van woningbouw aan de Aykemaheerdt fase 5. De raad besloot de planvorming rond dit gebied te staken vanwege gewijzigde inzichten over de markt.

,,In tijden van recessie is het niet verantwoord grond aan te kopen”, aldus Minko Jansma (PvdA). ,,Een projectontwikkelaar zal hier z’n nek ook niet willen uitsteken”. Alex Temmingh (GroenLinks) verwees als enige naar de dorpsvisie van Dorpsbelang Grijpskerk. Daarin wordt voorgesteld het dorp jaarlijks met vijf tot woningen te laten uitbreiden. ,,Als we één locatie schrappen, zit Grijpskerk straks dan niet met lege handen?”, zo wilde hij weten. Oomkes tipte hem alvast over de beurs op 2 juni in het gemeentehuis vanuit het credo: nog effe wachte en u weet meer.

Artikel geplaatst door ggeersing op 8-05-12 08:44.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie