laatste eer visvliet

De Laatste Eer in Visvliet 110 jaar

VISVLIET – Tijdens de algemene ledenvergadering van begrafenisvereniging De Laatste Eer te Visvliet, die onlangs gehouden werd in de voormalige hervormde kerk te Visvliet, werd stil gestaan bij het feit dat de vereniging 110 jaar bestaat.

Ook hier blijkt weer dat het vrijwilligerswerk in de kleine dorpen het cement is voor een leefbare gemeenschap. De Laatste Eer is geen vereniging die veel op de voorgrond treedt, maar de betrokkenheid van de inwoners en leden uit de omgeving duidt wel op het nut van deze voorziening. Het is een kleine zelfstandige vereniging die er zorg voor draagt dat bij een overlijden op een waardige manier de uitvaart wordt verzorgt met een eigen voorganger, dames die de overledene afleggen, de dragers en de contactpersoon die alles regelt etc. De meesten van hen zijn woonachtig in Visvliet.

In dit jubileumjaar zijn er acht personen die 25 jaar of langer hun medewerking aan de vereniging hebben verleend. Andre Alserda, Hans Hut, Theo Hut en Pieter Eelke Radema als dragers, Bauke Kuipers, Piet Sikkema en Harm Veenstra als bestuursleden en Albertha Veenstra-Steursma als kledingverzorgster. Voorzitter Harm Veenstra bedankte alle jubilarissen tijdens deze bijeenkomst voor hun toegewijde inzet en als blijk van waardering kregen zij uit handen van secretaris Nittert Marinus een attentie overhandigd.

Artikel geplaatst door ggeersing op 23-04-12 09:52.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie