mobiele-telefoon

Waardevolle spullen meenemen is een koud kunstje

De politie start binnenkort met een actie om mensen attent te maken op dieven die tijdens grote evenementen maar ook tijdens reguliere stapavonden steeds vaker hun slag proberen te slaan.
De politieregio’s Fryslân, Drenthe en Groningen en Koninklijke Horeca Nederland vragen een ieder alert te zijn tijdens het uitgaan.

De politie constateert dat stappers niet altijd goed letten op waardevolle spullen. Binnenkort worden onder noordelijke horecaondernemers diverse posters verspreid met daarop de tekst: ‘Geef jij nog meer weg dan een rondje?”

Uit een rondgang tijdens stapavonden blijkt dat een portemonnee soms half uit de broek steekt, damestassen niet zijn afgesloten, een telefoon op de tafel of bar wordt gelegd of (dure) jassen over een kruk gehangen. Door een gebrek aan oplettendheid is het voor dieven dan een koud kunstje om de spullen mee te nemen.

Nu de zomer in aantocht is, zijn er in heel Noord-Nederland verschillende evenementen. Denk daarbij aan de Sneek-week, de TT in Assen en de KEI-week in Groningen. Maar ook tijdens Pinksteren en het EK-voetbal zijn veel mensen in de horeca te vinden. Bovendien organiseren veel dorpen in het noorden van ons land dorpsfeesten in de zomermaanden.

Zorg er altijd voor dat serienummers of belangrijke kenmerken bekend zijn en maak eventueel foto’s van waardevolle spullen. Bij het doen van aangifte wordt hier naar gevraagd. Ook wordt bij de diefstal van een mobiele telefoon gevraagd naar het IMEI-nummer.

Het is belangrijk dat er aangifte wordt gedaan van diefstal. Dat kan door een afspraak te maken bij het politiebureau. Makkelijker is het om aangiftete doen via het internet.

Artikel geplaatst door Marita de Jong op 28-04-12 14:21.
Dit artikel is afkomstig van nieuwsbladnof.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie