Fietsenzaak Herman van der Meulen stelt fietsen beschikbaar voor de Roparun.
Fietsenzaak Herman van der Meulen stelt fietsen beschikbaar voor de Roparun.

Travelrunners Zuidhorn lopen de Roparun

ZUIDHORN – De Travelrunners uit Zuidhorn doen vanaf zaterdag 26 mei voor het eerst mee aan de Roparun.
De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars kaartlezers, masseurs en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en ons team bestaat uit 23 personen.
Als team hebben we de afgelopen 16 maanden ongeveer 13.000 euro via acties opgehaald voor het goede doel. Dit hebben we gedaan middels diverse acties en donaties en een benefiet optreden van Pé Daalemmer en Rooie Rinus.
Het Zonnehuis in Zuidhorn heeft een subsidie gekregen om een snoezelbad en kamer te bouwen en het Martini ziekenhuis te Groningen heeft een hoofdhuidkoeler aan kunnen schaffen van het geld dat ze hebben gekregen van de Stichting Roparun.

Naast het inzamelen van geld voor het goede doel, heeft het team veel onkosten en is materiaal nodig. Bakkerij Leistra te Zuidhorn, van Esch Groente en Fruit te Noordhorn, Het Zonnehuis, Sligro Drachten, Fietsenzaak Herman van der Meulen uit Zuidhorn en Albert Heijn uit Zuidhorn hebben samen dit probleem voor ons opgelost.
Door deze actie kan zoveel mogelijk geld doorgesluisd worden naar het goede doel. Jobbird.com heeft het team in de kleding gezet. Steunen kan via de site van de Roparun. De link naar de site: http://www.roparun.nl/teams/2012/42.html (of via bankrekeningnummer: 15 78 34 344 t.n.v. St Travelrunners te Zuidhorn).

Artikel geplaatst door ggeersing op 22-05-12 09:22.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie