De boerderij van Verhildersum uit de lucht.
De boerderij van Verhildersum uit de lucht.

Nieuwe huurders voorhuis Museumboerderij Verhildersum

LEENS  – Na enige tijd van leegstand heeft de 19e-eeuwse museumboerderij Welgelegen op het Landgoed Verhildersum weer nieuwe bewoners. Bouwe en Dorien Ruiter zullen zich vestigen in het voorhuis.  Het paar ondertekende vrijdag het huurcontract in de zaal van Borg Verhildersum. Vanaf oktober zullen zij hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Bouwe (49 jaar) is half Zeeuw, half Fries. Hij heeft gestudeerd aan de Hogere Landbouwschool in Groningen. Daar heeft hij Dorien (Wolthuis) ontmoet, die daar ook studeerde. Dorien (50 jaar) is van Groningse afkomst.

Bouwe heeft een eigen bedrijf, genaamd Landbouwe.nl. Vanuit zijn bedrijf ontwikkelt hij allerlei projecten op het gebied van duurzame landbouw en streekproducten. Bouwe heeft een voorliefde voor oude rassen en gewassen, en hun rijke smaken. Landgoed Verhildersum biedt daarvoor een prachtig podium. Daarnaast organiseert hij excursies, proeverijen, jamsessies en culinaire evenementen voor groepen en bedrijven. Hij wil mensen bewust maken van de pure smaak van streekproducten en sluit daarmee aan bij de ingeslagen koers van het landgoed met de streekmarkt en de pachters van brasserie ’t Schathuis.

De bedoeling is dat Bouwe deze activiteiten ook op en rond landgoed Verhildersum gaat organiseren. Dorien heeft een eigen webwinkel (engelenfabriek.nl), met Fairtrade engeltjes, en ze heeft gelukspoppetje.nl. Naast al deze activiteiten, gaan Bouwe en Dorien samen met bestuur, medewerkers en vrijwilligers aan de slag om meer bezoekers naar landgoed Verhildersum te trekken. Ze zullen zich vooral gaan inzetten op de Museumboerderij.

 

Artikel geplaatst door Wim Masker op 26-05-12 08:41.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie