Lucia de Boer en schoonzus Tineke Knol (r.).
Lucia de Boer en schoonzus Tineke Knol (r.).

Eerste regionale garageverkoop ‘n topper!

WESTERKWARTIER/ACHTKARSPELEN – Niet minder dan ruim 160 deelnemers doen mee aan de eerste regionale garageverkoop. Zaterdag 16 juni wordt van 09.00 tot 16.00 uur voor het eerst een grote garageverkooproute gehouden in de gemeenten Grootegast en Achtkarspelen.

Een garageverkoop is een soort ‘rommelmarkt’ die aan huis plaatsvindt. Het idee is simpel: op ruim 160 adressen in de gemeenten Grootegast en Achtkarspelen zetten inwoners voor één dag hun garagedeuren open voor de verkoop van tweedehands spullen.

Bezoekers kunnen van garage naar garage struinen op zoek naar koopjes. De garageverkoop is een unieke kans om iets leuks op de kop te tikken. Zoals een oud gezegde luidt: “De een zijn rommel is de ander zijn schat!” Met ruim 160 deelnemende verkopers is er volop aanbod. De garageverkoop is daarnaast ook bedoeld als een gezellige dag voor de regio.

“Vorig jaar was ik in Amerika, daar hebben ze veel garage sales. Zo kwam ik op het idee. Ik kreeg veel reacties toen ik er anderen over vertelde. Eerst wilde ik het alleen met mijn schoonzus Tineke Knol, later in Achtkarspelen, en daarna kwam Grootegast erbij”, aldus initiatiefneemster Lucia de Boer uit Harkema.

“Je hebt nu de crisis. Mensen hebben veel spullen maar gaan niet zo snel op Marktplaats of naar een rommelmarkt. Die mensen wil ik met de route bij elkaar brengen…”, aldus Lucia.

Bezoekers kunnen zelf een route samenstellen, maar het is ook mogelijk om een uitgestippelde route te rijden. Alle verkopers staan opgenomen in een uitgebreide deelnemerslijst, gerangschikt per gemeente, dorp en straatnaam en met een omschrijving van hun verkoopwaar op de website www.garagekoopjes.com/bezoekers.

Een geprinte (gratis) versie van deze deelnemerslijst inclusief route is te verkrijgen bij Texaco Veenstra Buitenpost, Q8 Tankstation Van der Heide Grootegast en Schippers Tabak- en Lectuurshop Surhuisterveen (OP=OP).

De verkopers zijn tijdens de garageverkoop te herkennen aan een gekleurde deelnemersaffiche met de tekst ‘deelnemer garageverkoop’.

Artikel geplaatst door ggeersing op 11-06-12 09:30.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie