beets1dsc_0245

School in Visvliet bezet uit protest tegen sluiting (update)

VISVLIET – Actievoerende ouders en leeringen van de christelijke basisschool Visvliet Pieterzijl uit Visvliet hebben woensdagmiddag hun intrek genomen in de basisschool. De ouders zijn woedend dat Stichting Penta Primair, de overkoepelende organisatie voor onderwijs in die omgeving (In Noordoost-Friesland is dit het ROOBOL), ondanks het niet behalen van de laagste leerlingengrens toch de school wil sluiten.

De ouders hebben met hun kinderen de nacht in de school doorgebracht, als protestactie. Stichting Penta Primair heeft namelijk besloten om het de minimumgrens voor het aantal leerlingen van het landelijke 23, naar 80 omhoog te schroeven. De school in Visvliet heeft 37 leerlingen op de school, dus dit betekent dat deze school gesloten wordt.

De ouders en leerlingen zijn het hier uiteraard niet mee eens en hebben de school afgeplakt met spandoeken en teksten. Vandaag is er in samenwerking met Brandweer Grijpskerk een lawaaitocht door het dorp.

Burgemeester Swart van de gemeente Zuidhorn, is het eens met de actie en waardeert het zeer dat de ouders én leerlingen zo voor hun school opkomen. Het schoolbestuur wil de school in #Visvliet juist sluiten omdat de werkdruk voor het personeel met drie docenten te groot zou zijn.

Artikel geplaatst door Marita de Jong op 21-06-12 08:07.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie