trein zuidhorn

Inloopavonden extra sneltrein Groningen-Leeuwarden in Zuidhorn

ZUIDHORN – De provincies Groningen en Fryslân houden samen met de betrokken gemeenten en ProRail inloopavonden over de extra sneltrein Groningen-Leeuwarden. In de provincie Groningen vinden twee inloopavonden plaats: op maandag 2 juli van 17.00 tot 20.00 uur in Zaal Balk, De Gast 39 in Zuidhorn en op dinsdag 3 juli van 19.30 tot 21.00 uur in de Vensterschool, Zuiderweg 70 in Hoogkerk.

Belangstellenden zijn welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Voordat de extra sneltrein kan rijden, zijn er eerst aanpassingen aan het spoor nodig. Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers zich laten informeren over de extra sneltrein.

Op banieren is informatie te vinden over de maatregelen die nodig zijn, de wettelijke procedures en planning en op welke manier mensen hun mening hierover kunnen geven. Er zijn medewerkers van de provincies, de gemeente en ProRail aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. Ook kunnen bezoekers hun reactie geven op de voorgestelde maatregelen.

Extra trein
Tussen Groningen en Leeuwarden gaat een extra sneltrein rijden. Momenteel rijden er op deze spoorlijn twee stoptreinen en één sneltrein. Hier komt een extra sneltrein bij. Dit is nodig om het toegenomen aantal reizigers op deze lijn snel en comfortabel te kunnen vervoeren. De provincies Groningen en Fryslân werken samen met ProRail en de betrokken gemeenten aan dit project. De verwachting is dat de extra sneltrein eind 2017 rijdt.

Meer informatie is te vinden op www.provinciegroningen.nl

Artikel geplaatst door ggeersing op 22-06-12 08:30.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie