Grafstenen in Zuurdijk.
Grafstenen in Zuurdijk.

Kerkhoventochten door de provincie Groningen

PROVINCIE – In samenwerking met Arriva Touring organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) al een aantal jaren de zogenaamde ‘Tour des Cimetières’, een rondleiding langs verschillende Groninger kerkhoven. De eerstkomende tocht, onder leiding van ervaren SOGK-gidsen, voert op donderdag 19 juli naar Stad en Hogeland. 

Deze tocht vertrekt om 10.00 uur per Arriva touringcar bij het Hoofdstation in Groningen en begint met een bezoek aan de Zuiderbegraafplaats in Groningen. Hier zullen de gidsen vertellen over de vele bekende Groningers die daar begraven liggen.

Daarna volgt de lunch in restaurant De Gouden Karper in Winsum. Aansluitend wordt de Joodse begraafplaats in Winsum bezocht. De volgende bestemming is de begraafplaats Klein Maarslag, een bijzondere plek midden tussen de weilanden.

Tot slot wordt een bezoek gebracht aan de kerk en het kerkhof van Zuurdijk. Het kerkhof staat bekend om zijn zeer gevarieerde grafsymboliek. De plaatselijke commissie biedt  een kopje koffie of thee aan in de kerk of bij mooi weer buiten op het kerkhof. Vervolgens zet de bus koers naar het Hoofdstation in Groningen waar deze rond 17.00 uur denkt aan te komen. De prijs voor deze geheel verzorgde tocht bedraagt € 39,50.

De data voor de resterende tochten in 2012: donderdag 30 augustus – Duurswold en donderdag 20 september – Rondom Appingedam. Voor meer informatie over deze tochten en over Groninger kerkhoven en begraafplaatsen kunt u ook op www.groningerkerken.nl kijken.

Met de Tour des Cimetières willen Arriva Touring en de Stichting Oude Groninger Kerken het publiek laten kennismaken met de schoonheid van Groninger kerkhoven. De grafstenen in onze provincie zijn vaak rijk aan symboliek en poëzie en bevinden zich op bijzondere plekken. Samen met Landschapsbeheer Groningen spant de Stichting Oude Groninger Kerken zich in voor het behoud van historische kerkhoven. In het kader van het project Kerken in het Groen werden zo al 80 kerkhoven gerestaureerd. De ‘Tour des Cimetières’ is een samenwerkingsproject tussen Arriva Touring en de Stichting Oude Groninger Kerken.

Aanmelden kan per e-mail via touring.groningen@arriva.nl of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.

Artikel geplaatst door Wim Masker op 13-07-12 22:51.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie