Feest bij de Triangel. Foto: Jan Beets
Feest bij de Triangel. Foto: Jan Beets

Feestelijke opening nieuw schoolplein Obs De Triangel

GRIJPSKERK – Donderdag heeft tijdens het jaarlijkse schoolfeest van Obs De Triangel  de opening van het nieuwe schoolplein plaatsgevonden.

Na een opening door een ouder van de school, Vladimir Bartelds als Ol’Chap, heer van stand, werd het woord gegeven aan directeur Gerda Kastermans. Zij bedankte een aantal personen zonder wie de aanschaf van de nieuwe speeltoestellen niet mogelijk was geweest. Dit waren de heren Leenders en Terpstra van het SNSfonds, de heer Frik van het voormalig bestuur van de school, de heer Jappie van der Zwaag uit Lutjegast en Lydia Huizinga, voorzitter van de Oudervereniging. Jarenlang waren de speeltoestellen in zeer slechte staat. Er moest er ook vanuit veiligheidsoverwegingen iets gebeuren.

Op initiatief van de medezeggenschapsraad werd er in2008 inoverleg met de kinderen een plan gemaakt  om het plein op te knappen. Door financiële en praktische hulp van genoemde mensen kon gelukkig uiteindelijk uitvoering gegeven worden aan de plannen. Hierbij moet ook de inzet van vele ouders, de conciërge en enkele kinderen op een aantal zaterdagen en avonden genoemd worden. Zonder deze hulp waren de kosten vele malen hoger uitgevallen.

Wethouder Bert Nederveen verzorgde hierna de ingebruikname van de toestellen. Samen met Vladimir Bartelds liep hij achter het muziekkorps ‘Ons Ideaal’ langs de toestellen, gevolgd door alle kinderen van De Triangel, die voorzien waren van een ballon. Bij elk toestel werd een Olympische vlag geplaatst. Bij het laatste toestel werden de ballonnen in de lucht gelaten en was het plein geopend.

Hierna barstte het schoolfeest los.  Thema van dit feest was Olympische Spelen.Voor de kinderen waren er vele activiteiten en de ouders konden onder het genot van een hapje en een drankje  meedoen aan het Rad van Avontuur. Er kan teruggekeken worden op een gezellig schoolfeest en de kinderen hebben nu een veilig en mooi schoolplein.

Artikel geplaatst door Wim Masker op 13-07-12 23:02.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie