Lars (rechts) in actie (foto Jolande Bultena).
Lars (rechts) in actie (foto Jolande Bultena).

Lars van der Til uit Oldekerk naar NK-judo

OLDEKERK In Diever is afgelopen zaterdag het districtskampioenschap Judo, in de categorie tot 20 jaar, gehouden. Lars van der Til uit Oldekerk komt uit voor judoschool Veendam.
Lars kwam voor het eerst uit in de klasse tot 90 kilogram. De eerste wedstrijd kwam hij tegenover een oud-trainingsmaat van hem te staan. Lars begon zijn wedstrijd sterk, in het begin kwam hij in met een schoudertechniek op zijn knieën. Zijn tegenstander reageerde hierop en werkte Lars op de grond en kwam in een houdgreep, hier kon Lars niet meer uitkomen. Dus de eerste partij werd verloren.
Zijn volgende wedstrijd was tegen een onbekende tegenstander. Lars begon scherp en scoorde al snel een wazari met een schoudertechniek. Op de grond konden de beide judoka’s niet tot scoren komen. Kort hierna maakte de judoka uit Oldekerk het af met nog een schoudertechniek op twee knieën en won met een volpunt. Om het kampioenschap af te sluiten moest hij nog één wedstrijd winnen. Zijn tegenstander was een bekende, Fabian Seinen. Lars startte in een hoog tempo, de wedstrijd verliep moeizaam. Fabian kreeg een strafpunt omdat hij niet genoeg aan viel. Lars hield het tempo vast waardoor Fabian nog een strafpunt kreeg.
In de laatste 30 seconden riep de coach dat het zo door moest gaan en dat hij er helemaal voor moest gaan. Toen ging de bel en was de wedstrijd afgelopen, Lars had gewonnen. Nadat de laatste wedstrijd in de poule was gespeeld, was het duidelijk, de judoka uit Oldekerk was tweede en had zich dus geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Dit wordt gehouden op 11 februari in Nijmegen.

Artikel geplaatst door ggeersing op 30-01-12 09:02.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie