De Lauwers kan geen vuist maken tegen Fc Grootegast

GROOTEGAST – Fc Grootegast heeft de thuiswedstrijd tegen De Lauwers met 1-0 gewonnen. De eindscore was wat mager maar gezien de wedstrijd was de thuisploeg oppermatig en reserve doelman Baron hoefde maar één keer handelend optreden. Als dan na afloop blijkt dat ASC twee punten morst kan Grootegast van een mooi paasweekeinde genieten.

Eerste doelman Van der Meer moest geblesseerd afhaken en zo mocht oud gediende Sietze Baron zijn opwachting maken. En zo als altijd start de Fc furieus en al na vier minuten de eerste kans maar de inzet van Van Dellen word van de lijn gehaald. En een aantal minuten later opnieuw en weer redding op de lijn. De Lauwers bakte er niks van, slechts drie keer kwam het de zestienmeter binnen door twee vrije trappen en een corner. Buma’s uithaal werd net over getikt en Beute haalde nog een keer hard uit, maar keeper Agema stond geweldig te keepen. Hoolsema haalde ook nog een keer hard uit maar ook die miste doel.

Na de thee al na twee minuten zomaar een goeie aanval van de gasten en Baron redde uitstekend. In de counter over rechts bracht Van Dellen de bal voor, die werd eerst gemist. maar de tweede bal was voor Willem Ridderbos en die liet het net wel bollen 1-0.

Nadat de thuisploeg nog wat kansen liet liggen greep trainer Auke Doornbosch in en schakelde over op één op één en daar had de thuisploeg het wat moeilijker mee. Het leverde zowaar de gasten een paar vrije trappen en twee corners op, en nog een beste uithaal van Jos Tiemersma maar Baron en de verdedigers hadden het onder controle. Gaandeweg het laatste kwart nam Grootegast de regie weer in handen kregen nog een paar geweldige kansen maar het bleef tenslotte bij de 1-0 en daar was trainer Poll maar wat blij mee voor zijn team.

Volgende week wacht VVSV’09 uit in Ulrum.

Artikel geplaatst door Koos Molenaar op 8-04-12 12:54.
Dit artikel is afkomstig van nieuwsbladnof.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie