De vier dansgroepen met juf Ina Manakane-Vegelin.
De vier dansgroepen met juf Ina Manakane-Vegelin.

Dancemixgroepen Grootegast, Grijpskerk en Niekerk op Demogyjada

WESTERKWARTIER – Het was onlans vroeg op staan voor de meiden, jongens, leiding en supporters van de dancemixafdeling van P en G Grootegast en Grijpskerk/Niekerk. Er moest gedanst worden op een Regionale Demogyjada in Delft. Alle groepen stonden onder leiding van Ina Manakane-Vegelin.

De eerste groep die moest aan treden in het middagprogramma was de jongste groep van Grootegast. De meiden dansten het nummer Splish splash in badkuipen met mooie blauwe jurkjes. Voor sommige meiden was dit het eerste optreden, wat natuurlijk heel spannend was. Maar gelukkig ging hun dans heel erg goed. De tweede groep was een groep van Grijpskerk/Niekerk met hun dans Let’s go surfing.

Met surfplanken in de hand vertolkten de meiden en één jongen een zeer geslaagde dans. Na de surfers was het de beurt aan de gevorderde groep van Grijpskerk/Niekerk. Zij dansten een nummer van Sister Act. Met fel gekleurde nonnengewaden lieten deze meiden zien dat nonnen niet alleen serieus kunnen zijn, maar ook heel erg vrolijk. Als laatste was het de beurt aan de oudste groep van Grootegast. Zij lieten nog een keer hun schooltijd aan zich voorbij gaan op een nummer van Madness. Met schoolbankjes, aktentassen en schoolboeken werd hun schooltijd vertolkt.

Nadat alle dansers nog een keer gezamenlijk het podium op mochten om de aangeleerde slotdans te laten zien was de Demogyjada afgelopen. Na het opruimen keerden alle dansers en leiding terug in de bus naar Grootegast. En kan er terug gekeken worden op een geslaagde dansmiddag.

De volgende Demogyjada is op zaterdag 19 mei in Hardinxveld-Giessendam. Hier treden de een aantal groepen van Grootegast en Grijpskerk/Niekerk weer op met een hun dans.

Wie het leuk lijkt om te dansen in groepsverband is welkom in sporthal De Leegens Doezum of de Tremahal in Niekerk. Of bel met Ina Manakane-Vegelin op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op het telefoonnummer 0594-614771. Lestijden dinsdag in De Leegens: vanaf 20.00 uur. Woensdag in De Leegens vanaf 15.45 uur en donderdag vanaf 17.00 uur in de Tremahal.

 

Artikel geplaatst door ggeersing op 11-04-12 09:00.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie