Volleybal

Voklubol-dames: revanche op Grijpskerk

OLDEHOVE – Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen voor dames 1 van Voklubol. Een spannende derby, namelijk tegen dames 1 Grijpskerk, die op de derde plaats staan. De uitwedstrijd verloor Voklubol met 4-0. Het team was niet compleet, Geartsje Hoekstra was afwezig. Toch werd r op de training besloten om met libero te gaan spelen. Dit hadden ze alleen de wedstrijd er voor gedaan en dit ging erg goed. Dus er werd wat geschoven Door schuiven in de opstelling kon met libero gespeeld worden.

Tijdens de wedstrijd van de heren raakte Alex van den Hoorn, coach van dames 1, geblesseerd en moest naar het ziekenhuis. Dames 1 wilde graag met libero spelen en een coach in deze wedstrijd was toch erg belangrijk. Gelukkig was een drietal dames uit het tweede damesteam bereid om wat te schuiven in het scheidsrechterprogramma, waardoor Roelof Hummel de dames kon coachen. Tijdens de eerste punten in de eerste set hadden de dames moeite om de pass te brengen. Dit werd snel weer hersteld en de gehele set gingen de dames gelijk op. Bij de 20 punten kreeg Grijpskerk het moeilijker. Time-outs en wissels werden gebruikt, maar het mocht niet helpen. De eerste set ging met 25-22 naar Voklubol.

In de tweede set namen de ‘Olhoofsters’ de leiding. Op aanwijzen van de coach werd er diep geserveerd. Hierdoor werd de pass bij Grijpskerk slecht gebracht en konden alle aanvallers niet bediend worden. Aan het einde van de set leek het er op dat Grijpskerk te dicht bij zou komen en was Voklubol genoodzaakt om nog een time out te nemen bij 24-22. Dit werkte en ook de tweede set werd gewonnen met 25-22. Het ging goed en dit smaakte naar meer bij de dames.

Zo werd er aan de derde en altijd lastige set, vooral na twee gewonnen sets, begonnen. De dames van Grijpskerk begonnen de derde set direct met een foute serve. Voklubol daarentegen begon sterk met serveren. De dames waren duidelijk sterker en slimmer dan de dames van Grijpskerk. Liberospeelster Alinde Brandsma vloog als een stofzuiger door het veld en redde zo een aantal ballen van de grond. De verdediging liep op rolletjes en er kon gevarieerd aangevallen worden. De blokkering van Grijpskerk verzakte en zowel aanvallend als tactisch was Voklubol sterker. De derde set werd gewonnen met 25-19. Winst was nu al een feit.

Ook de vierde set werd er in dezelfde opstelling gestart. Zeer enthousiast werd er opnieuw een voorsprong van drie punten gecreëerd. Toch zakte hierna de verdediging in en dus ook de pass, waardoor er niet rechtstreeks meer gescoord werd. Bijna de gehele vierde set was er een achterstand van drie punten. Bij 18-21 vonden de Olhoofsters het genoeg en werd er hard gevochten voor elke punt. Grijpskerk nam hun tweede time out bij een stand van 21-19, maar ook dit hielp niet evenals nog drie wissels. Door de sterke servedruk van Voklubol kwamen de dames weer helemaal in hun spel. Bij de dames van Grijpskerk ging het lichtje uit. Ook de laatste set pakte Voklubol: 25-21. Een terechte 4-0 overwinning voor Voklubol. Een zeer verrassend seizoen met een geheel nieuwe samenstelling. Een team wat met een goede start begon, halverwege een dipje had, maar het seizoen met de laatste wedstrijden weer goed afsloot. De dames eindigen als vierde in de competitie.

Artikel geplaatst door ggeersing op 23-04-12 09:42.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie