SPOvolleyherengkerk

Heren VC Grijpskerk kampioen

GRIJPSKERK – In de wetenschap dat één puntje genoeg was voor het kampioenschap reisden de volleybal-heren van Grijpskerk afgelopen zaterdag naar Oldehove.

Daar stond het treffen gepland tegen de nummer 2 van de ranglijst, Voklubol. Gesteund door een grote schare supporters uit Grijpskerk begonnen de heren goed aan de wedstrijd. Via een gedegen service werd de aanval van Voklubol ontregeld. Grijpskerk liep vlot uit naar een 2-10 voorsprong. Daarna kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd. Grijpskerk gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en via 18-25 werd het benodigde punt binnengehaald.

De druk was nu van de ketel en dat was merkbaar in de tweede set. De concentratie viel wat weg en Voklubol profiteerde daarvan door met 24-21 op setpunt te komen. Via een goede opslagserie wist Grijpskerk echter tot groot enthousiasme van de meegereisde fans de stand toch nog te keren. Met 24-26 kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. De derde set was echter voor Voklubol die zodoende het benodigde puntje om als tweede te eindigde wisten te halen. Het slotaccoord was echter weer voor de bezoekers uit Grijpskerk, ze lieten in deze set nog eens zien dat ze de terechte kampioen zijn geworden. Na een afwezigheid van drie jaar keren ze nu weer terug in de 1e klasse. ´a Avonds was het nog lang onrustig in de eigen sporthal Bokkediek in Grijpskerk.

Artikel geplaatst door ggeersing op 23-04-12 09:43.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie