21-12vv grijpskerk1

Tweede Jan Meijer Toernooi in Grijpskerk

GRIJPSKERK – Voetbalvereniging Grijpskerk houdt zaterdag 26 mei voor de tweede maal het Jan Meijer Toernooi. In 2011 waren er liefst 91 deelnemers.

Het toernooi wordt georganiseerd voor (oud-) 1e elftal spelers en begeleiders van de VV Grijpskerk. Het toernooi wordt opgedragen aan Jan Meijer omdat hij naast speler, leider en trainer tevens meer als 30 jaar deze vereniging heeft bestuurd, waarvan 25 jaar als secretaris. Hij was dan ook niet voor niets benoemd tot erelid van de club, maar was zeker zo trots op het gouden bondsspeldje die hij namens de K.N.V.B. mocht ontvangen.

Na zijn overlijden in juli 2009 is besloten om deze echte verenigingsman voor altijd aan de club te binden. Wat bij Jan Meijer hoog in het vaandel stond waren o.a. de continuïteit van de club, het betrokken zijn bij en het communiceren (met zijn bekende humor) binnen de club. Hij wist als geen ander hoe belangrijk het is dat de hele vereniging geolied moet lopen, wil je met je ‘vlaggenschip’ een goede koers varen.

Inmiddels hebben 61 mensen zich aangemeld. Omstreeks 13.30 uur start het toernooi dat op zgn. E-veldjes wordt gespeeld. In de pauze is er gelegenheid om te penaltyschieten. Daarnaast is er voldoende vertier, zowel voor de gasten als de meegereisde familieleden en andere belangstellenden. Het gatendoel is aanwezig en ook “Dikke Bertha” komt langs om de schotkracht van de deelnemers te meten. Puzzelen is ook een mogelijkheid; er zijn er leuke anekdotes van de VV Grijpskerk door Kwisbiss op papier gezet waarin plaatsnamen zitten verborgen.

Tevens is er volop gelegenheid om oude foto’s, plakboeken etc. te bekijken uit het archief van de voetbalvereniging. Voor de allerkleinsten is er een springkussen. Gezelligheid staat deze dag voorop dus (bijna) alles mag, niets moet! Op de site van voetbalvereniging Grijpskerk (www.vvgrijpskerk.nl) staat meer informatie over dit bijzondere toernooi.

Op de foto Grijpskerk 1 zaterdag kampioen 1965. Staand v.l.n.r. S. Nauta, P. de Vries, H. Boersema, T. Hazenberg, N.J. v.d. Vorm, W. Ellens, J. Meijer en G. Elzinga. Knielend P. Santema, D. Nicolai, G. Meijer, S. Luchtenburg en P. Hoogstra.

 

 

Artikel geplaatst door ggeersing op 17-05-12 08:37.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie