Digital Camera

NQL wint nipt van oud-Zunobri 1

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag zou officieel de korfbalwedstrijd NQL 1 – Boelenslaan 1 worden gespeeld, deze werd echter eerder gespeeld. Maar omdat NQL een afsluiting had en bovendien afscheid nam van de naar Mid Fryslan vertrekkende Sietske Hoekstra en al afscheid had genomen van Folkert van der Velde, wilde het wel een oefenwedstrijd. Deze werd gevonden in de personen van oud-eerste team spelers van Zunobri uit het Groningse Zuidhorn.
In een spannend duel won NQL met het kleinst mogelijke verschil. Een aantal oud-eerste team spelers van de Toyotaploeg uit Zuidhorn speelde goed. Manon Bos en met name John Beeftink wisten een paar maal de aanvallen van de Friezen te onderbreken.
Toch opende de Jansma-formatie middels Baukje Tamsma die een mooi kansje onder de korf verzilverde, maar ook daarna was het gevaar nog niet geweken. Willem Pera zat namens de gasten een paar maal dichtbij de gelijkmaker maar ook de van NQL 2 invallende dames konden een paar maal gevaarlijk tot schot komen.
Een foutje werd vakkundig door Ebele Visser afgestraft, 2-0. Toch kwam Zunobri terug, John Beeftink wist te profiteren van een klein foutje van zijn directe tegenstander: 2-1.
Weer later wist dezelfde John weer middels een kansje zelfs de 2-2 te maken en de blauw-witte ploeg uit Zuidhorn stond er weer.
Toch zou NQL steeds het voortouw houden: 5-3 bij rust. Op momenten combineerde NQL in de tweede helft ook beter hoewel het nooit het niveau van eerdere wedstrijden behaalde. Zunobri kon meer aanvallende druk brengen in beide vakken.
Het was weer de gevaarlijke John Beeftink die namens oud-Zunobri 5-4 aantekende. Maar vanaf toen leek NQL er even genoeg van te hebben, Bartel Visser en Einte Wassenaar tilden de zwart-hemden naar 7-4 en even leek het er op dat de thuisploeg erover heen zou.
Niets bleek minder waar, Willem Pera lijde een uitstekende fase van de Groningers in want hij scoorde en mooie afstander, 7-5. Toen alweer de uitblinkende John Beeftink 7-6 maakte kregen de Groningers een enorme adrenaline kick. Sietske Hoekstra maakte 8-6 , Ricardo de Graaf tekende voor 8-7 erin schoot maar toen de prima leidende Hotze van Dijk een overtreding zag op Tsjikke Zijlstra, mikte zij zelf een strafworp door het kunststof, 9-7. Zus Antsje Zijlstra die inviel bij de Zuidhorner-ploeg vanwege damestekort, mikte echter weer 9-8 door het mandje.
Zo bleef de wedstrijd spannend en het ruim opgekomen publiek bleef dan ook gespannen kijken naar de afloop. Toen Sietske Hoekstra haar derde van de middag produceerde kwam daar dan toch het moment van het echte definitieve afscheid. De 17 jarige Hoekstra gaat naar Mid Fryslan en ze kreeg een applaus wissel, haar tweelingzus Gerbrich Hoekstra die nu vanuit de junioren voor het eerst naar de selectie gaat, wisselde haar symbolisch af.
Jacob van der Velde mikte nog 10-9 raak.
Doelpuntenmakers Zunobri: John Beeftink 4, Willem Pera, Sonja Grit, Antsje Zijlstra en Ricardo de Graaf en Jacob van der Velde

Artikel geplaatst door ggeersing op 4-06-12 09:14.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie