Stefano-Magnasco

FC Groningen ruim langs Volendam

HAREN – FC Groningen heeft vanmiddag op sportpark De Koepel met 4-0 van FC Volendam gewonnen. De ruststand was 1-0. De eindstand kwam in het laatste kwartier tot stand.

FC Groningen was in de eerste helft erg matig op dreef. De ploeg speelde traag maar desondanks slordig en vooral Maikel Kieftenbeld en Kees Kwakman maakten een matige indruk. Beide controleurs ontbrak het aan creativiteit, bovendien waren ze lang niet altijd zuiver in de passing en lieten ze verdedigend ook nog eens menig steekje vallen.

Door Groningse slordigheden achterin kreeg FC Volendam nog de beste kansen. Tuyp talmde te veel, waardoor Luciano kon redden en Kramer schoot vanuit gunstige positie naast.

Vijf minuten voor rust werd het 1-0 door Michael de Leeuw uit een voorzet van rechtsbuiten Mitchell Schet die zijn tegenstander op snelheid de baas was.

Nadat Tom Hiariej een kwartier na rust Michael Kieftenbeld was komen vervangen, ging FC Groningen beter voetballen. Via de goed voor de onopvallende Filip Kostic ingevallen Leandro Bacuna werd het 2-0 en 3-0. Eerst scoorde de stadjer beheerst met rechts na knullig balverlies bij Volendam en vervolgens rondde hij met links af op aangeven van David Texeira.

De Uruguyaan verving in de tweede helft Género Zeefuik die conditioneel – net als Kostic – nog een van de minderen lijkt. Texeira zorgde voor 4-0 op aangeven van Stefano Magnasco. De Chileense rechtsback behoorde samen met aanvoerder De Leeuw tot de betere spelers.

De snelle Schet deed aan de rechterkant goede dingen. Nadat Kostic was gewisseld, moest hij op links spelen, waar hij veel minder tot zijn recht kwam.

Opstelling FC Groningen
Luciano – Magnasco, Van Dijk, Sparv, Burnet – Kieftenbeld (61. Hiariej), De Leeuw, Kwakman – Schet, Zeefuik (46.Texeira), Kostic (67. Bacuna). In de laatste vijf minuten mochten Kappelhof, Bakker en Keurntjes ook nog even in actie komen. Zij kwamen in het veld voor Magnasco, Schet en De Leeuw.

Artikel geplaatst door Wim Masker op 14-07-12 18:26.
Dit artikel is afkomstig van Groninger Gezinsbode.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Westerkwartier via:
Advertentie
advertentie
Advertentie